Een bijzonder statig herenhuis met authentieke details en dubbele garage met grote tuin op een prachtige locatie aan het water. Sinds 1902 praktijkwoning van de huisartsen van Oude Wetering (tot 2003). Grote fraai aangelegde, omsloten tuin aan de achterzijde met een vrijstaande schuur. Veel privacy gevend.

Bouwjaar 1881 als notariswoning, woonoppervlakte 360 m², garage 52 m², perceeloppervlakte 1.015 m², inhoud woning 1.470 m³.

Indeling:
Aan de voorzijde kunt u parkeren. De bestrating voor en ook naar de garage is in waaierpatroon van Belgische keitjes. Entree via de prachtige grote originele voordeur met klassieke opstap. De hal voor en de gang zijn voorzien van een donkere stenen vloer. Vanuit de gang zijn alle vertrekken toegankelijk zoals de keuken, de woonkamer, de voormalige praktijkruimte, het toilet en de kelder. De woonkamer en-suite is voorzien van mooie houten vloerdelen en heeft een hoog plafond met ornamenten.
De ruime woonkeuken is van 1980 en heerlijk ruim om in te verblijven. Zij biedt zicht op de prachtige grote achtertuin met vijverpartij. Aan de noordkant is de eigen entree naar de praktijkruimten. Deze zijn voor diverse doeleinden te gebruiken.

Via de keuken komt u in de later aangebouwde ruime garage, geschikt voor twee auto’s. Tevens is hier de berging. Het terras ligt beschut op het zuid-westen tussen de keuken en de garage.

1e Etage:
Via een moderne trap in de gang naar de overloop. Hier is toegang tot vier grote slaapkamers en een kleine tussenkamer, de zolder en de badkamer. De badkamer is voorzien van de originele granieten vloer, een ligbad anno 1881 en een wastafelmeubel. De grootste slaapkamer aan de achterzijde heeft een aparte en moderne was- en douche gelegenheid en inloopkast.

2e Etage:
Via de trap toegang naar twee grote zolderkamers. In het dak zijn diverse dakramen en dakkapellen geplaatst zodat er veel lichtinval is. Hier bevindt zich ook de cv-installatie (2011). Daarboven is nog een vliering.

Tuin:
De tuin is ontworpen door een tuinarchitect en aangelegd door een professionele hovenier. Voorzien van oude bomen, een fraai gazon, een vijverpartij en drainage met halfautomatische beregeningsinstallatie. De tuin ligt op het zonnige zuidwesten en is o.a. bereikbaar vanuit de keuken en de woonkamer.

Bijzonderheden:
Anton Pieck heeft van deze woning een winter pentekening gemaakt in 1976 ▪ Geen monumentaal pand wel beeldbepalend pand ▪ Bijna volledig voorzien van aluminium kozijnen met dubbel glas. Idem de glas in lood ramen ▪ Woning met praktijkruimte ▪ Dubbele garage ▪ Airco in de slaapkamer, vloerverwarming en afzuig in het douchegedeelte ▪ Bijzonder mooie details in de gevels en kozijnen ▪ De achterliggende grond is eveneens te koop!


♦ ♦ ♦
Objectcode: 05681
Adres:

Kerkstraat 91
OUDE WETERING

 
Vraagprijs: € 895.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1881
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 1.015 m²
Woonoppervlakte: 360 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 52 m²
Inhoud woning: 1.470 m³
 
Kenmerken  
Object: airconditioning • garage voor meerdere auto's • kantoor-/praktijkruimte • open haard • privéparkeerplaats
Omgeving: aan het water • beschutte ligging • privacy gelegen

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:





Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):




Wilbrink & v.d. Vlugt Makelaars
Adres:

Heereweg 231
2161BG LISSE

Contactpersoon: F.R. Wilbrink
Telefoon: 0252-419049
Telefax: 0252-417240
Website: www.onsaanbod.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:






– Zuid-Holland – Statig herenhuis met authentieke details vraagprijs: € 895.000,- k.k. Kerkstraat 91, OUDE WETERING