Fraai gelegen, in het buitengebied van Oudehorne, ligt het prachtige vrijstaand rietgedekt landhuis 'de Riethorst'. Aan het einde van de eigen oprijlaan treft men de van rust omgeven woning aan.

Het landhuis, gebouwd in 1979, staat op een ruim perceel van ca. 6.300 m² met een adembenemend uitzicht over de omliggende landerijen. In de directe omgeving wisselen houtwallen, bossen en kleinschalige landerijen elkaar af. Er is vanaf het perceel toegang tot het aangrenzende bos (Staatsbosbeheer) en het natuurgebied de Kiekenberg is dichtbij. Het erf is uitgevoerd met een lange statige oprijlaan en rotonde met parkeermogelijkheid voor meerdere voertuigen. Tevens treft men een carport aan en een schuur met paardenboxen welke thans niet meer in gebruik zijn. Verder een zonneterras, vijverpartij en bloembordes.

De goed onderhouden woning is in 1979 traditioneel gebouwd. De muren zijn opgetrokken in geïsoleerd spouwmetselwerk. De beganegrondvloer is uitgevoerd in beton. De verdiepingsvloeren zijn van hout. De ramen en kozijnen zijn uitgevoerd in meranti hardhout en voorzien van dubbele beglazing. Het object is rietgedekt. Verder is de woning cv-verwarmd en riolering middels een septictank.

Begane grond
Entree/ruime hal, trapopgang met vide, kelder, meterkast, modern toilet (hangmodel) + fonteintje, stookruimte, inpandige garage/bijkeuken, moderne badkamer met dubbele vaste wastafel en ligbad, ruime woonkeuken; keuken in L-opstelling voorzien van inbouwapparatuur, riante woonkamer met plavuizen vloer, openslaande tuindeuren en open haard.

1e verdieping
Overloop, vijf slaapkamers en een moderne badkamer met vaste wastafel, douchecabine en toilet. Vlizotrap naar bergzolder.

Het dorp Oudehorne is gelegen in het zuidoosten van Friesland, op 8 km afstand van Heerenveen (knooppunt A32 (Leeuwarden-Heerenveen-Meppel) en A7 (Amsterdam-Afsluitdijk-Groningen).


♦ ♦ ♦
Objectcode: 05619
Adres:

Zuster de Jongweg 11
OUDEHORNE

 
Vraagprijs: € 449.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: woonboerderij
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1978
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 6.360 m²
Woonoppervlakte: 285 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 30 m²
Inhoud woning: 800 m³
 
Kenmerken  
Object: carport • open haard • paardenstallen • rietenkap • vijver
Omgeving: buiten bebouwde kom • in bosrijke omgeving • landelijk gelegen • vrij uitzicht

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Makelaardij Friesland
Adres:

Nieuwstraat 2
8441GD HEERENVEEN

Contactpersoon: P. Noordraven
Telefoon: 0513-232180
Website: www.makelaardijfriesland.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Oudehorne – Bijzondere woonboerderij vraagprijs: € 449.000,- k.k. Zuster de Jongweg 11, OUDEHORNE