Exclusieve bungalow, in 1990 gebouwd. Het object ligt midden in een bosrijke omgeving en heeft een tuin rondom die is aangelegd door tuinarchitect Fons Linders. De tuin beschikt over een verwarmd zwembad. Interieur en exterieur zijn dusdanig van opzet zodat er een maximale wisselwerking is ontstaan met de natuurlijke omgeving. Inhoud 735 m³ (excl. garage van 132 m³).

Locatie
De Rubenslaan in Weert ligt in een groen en bosrijk gebied dat het decor vormt voor exclusieve architectuurontwerpen van internationale allure. Diverse gerenommeerde architectenbureaus tekenden er voor stijlvolle referentieprojecten die een hedendaags architectonisch tijdsbeeld vormen.

Ontwerp in groene omgeving
De villa dankt zijn ruimtelijke uitstraling aan de doordachte wijze waarop de verschillende leefruimtes als vanzelfsprekend op elkaar aansluiten. Het groene en bosrijke perceel maakt door de vele raampartijen een wezenlijk bestanddeel uit van het interieur.

Entree en ontvangsthal
De indeling van het interieur is uitnodigend representatief, met grote glazen deurpartijen die enerzijds de entree- en ontvangsthal van elkaar scheiden, anderzijds toegang bieden tot de living. De entreehal heeft een grindvloer in een zachtbeige kleur waar de kleurstelling van de wanden op is afgestemd. Een onder een hoek geplaatste lichtstraat zorgt voor indirect binnenvallend daglicht. De in harmoniërende aardetint uitgevoerde scheidingswand onttrekt het garderobegedeelte aan het zicht.

Living in aardetinten
De living – met een oppervlakte van 66 vierkante meter – heeft dankzij zijn royale raampartijen een bijzonder tuincontact. De in dit type villaparken gebruikelijke perceelomvang maakt dat de groene omgeving maximaal kan worden beleefd. Dat tuincontact wordt evenmin belemmerd door radiatoren: in de living, keuken, hal en badkamer is voorzien in vloerverwarming.

Vanuit de living is er via een ruime schuifpui toegang naar het terras. Dat heeft een automatische zonwering met een geel-wit gestreept dessin. Hierdoor vormt dit terras op zomerse dagen met geopende pui een beschut verlengstuk van de living.

De openhaardpartij – met een designgashaard van Boley uit Veghel – is aan de buitenzijde herkenbaar aan de royaal bemeten schoorsteenpartij die een bestanddeel vormt van de architectuur.

Waar de kleurstellingen van het interieur aanvankelijk licht waren gehouden om de architectuur te onderstrepen, zijn deze momenteel in afgestemde aardetinten. Niet alleen laten zij de kunstcollectie van de huidige bewoners goed tot haar recht komen; zij leggen tevens een basis voor een bijpassende woonbeleving. Ondanks zijn omvang en grootte geeft het huis zijn bewoners en bezoekers nergens deze indruk.

Maatwerkkeuken
Vanuit de living voert wederom een dubbele glazen deur naar de maatwerkkeuken in U-vorm uit 2009. In het granieten werkblad met opstand is naast een tweepits keramische kookplaat tevens een teppanyaki-bakplaat en wokbrander opgenomen. Kokend water is continu beschikbaar dankzij de Quooker-kraan. Aan de overzijde van dit kookgedeelte bevindt zich een aanvullend deel met een ingebouwde stoomoven waaronder tevens een aparte, elektrische variant is opgenomen. Op twee zijden van het werkblad sluit de raampartij aan met een fraai zicht op de tuin. Alle ingebouwde apparatuur in deze keuken is van Miele.

Bijkeuken
Naast de keuken bevindt zich een bijkeuken, in ontwerp en uitvoering afgestemd op de hoofdkeuken. Naast een extra oven en koelkast zijn in dit gedeelte tevens de (witgoed)aansluitingen ondergebracht.

Het terras en de tuin
Zowel vanuit de living als vanuit de bijkeuken is er toegang tot het terras en de tuin. Terras in massieve, natuurstenen tegels die door hun diagonale legpatroon de zichtassen in de tuin benadrukken. Deze zichtassen leiden naar een gevarieerde begroeiing rondom die het gehele jaar door blijvend voor groene accenten zorgt. Een uitgebreide tuinverlichting werkt op avonden sfeerverhogend.

In het het midden van het terras is een fontein aangelegd in de vorm van een rechthoekige, marmeren zuil. Langwerpige kiezelstenen, gelegd in een ritmisch patroon in zijn opvangbekken, leiden zowel de waterloop als de kijkrichting naar de basis van deze fontein.

Zwembad met kleedruimte
Naast dit terrasgedeelte met fontein leidt een doorgang onder een pergola naar het zwembadgedeelte. Het verwarmende zwembad heeft een afmeting van 8 x 4 meter met infrastructuur en istalet plus een ‘solardek’ dat zonwarmte toevoegt voor de opwarming van het water. Het zwembad – met hardhouten (zonne)terras rondom – is voorzien van een buitendouche en kleedruimte in het naastgelegen tuinhuis.

Dubbele garage
De zuiveringsinstallatie van het zwembad bevindt zich in een van de garages. Dat garagedeel ligt afgescheiden van de hoofdbouw en is dubbel uitgevoerd. De toegang geschiedt via elektrische rolpoorten met afstands­bediening. Eén van deze garages heeft een wijn-/voorraadkelder van circa 4 x 3 meter.

Hoofdslaapkamer en badkamer
Het zwembad is rondom afgeschermd en ligt ‘uit de wind’ waardoor er van de lente tot herfst gebruik van gemaakt kan worden. Vanuit de masterbedroom is er via een schuifpui rechtstreeks toegang tot het bad. Deze hoofdslaap­kamer heeft tevens een maatwerk-kastenwand met schuifdeuren en de beschikking over een eigen en naastgelegen badkamer.

De badkamer dateert van 2011 en heeft naast een toilet en bidet tevens een ligbad en een inloopdouche in een glazen cabine. Alle gebruikte sanitair is van Villeroy & Boch. De vloer is uitgevoerd in een keramische tegel die oogt als natuursteen, evenals de wanden die tot plafondhoogte zijn afgewerkt in groot tegelformaat met een beige marmerdessin.

Gastenslaapkamers en badkamer
De architect legde de drie overige slaapkamers en badkamer in twee aparte eenheden bij elkaar. Dat gebeurde heel doordacht, met een terugliggende positie van de sanitaire ruimtes in het midden. Zo ontstonden er als het ware twee aparte halletjes met aan weerszijden de toegangsdeuren die naar de slaapvertrekken leiden. De lange wanden van de gang naar de masterbedroom worden zodoende niet door vijf deuren onderbroken, maar slechts door de openingen van de twee tussenhallen.

De eerste tussenhal, rekenend vanaf de masterbedroom, heeft aan weerszijden een gastenkamer die is voorzien van een vaste wastafel. In het midden van de eerste tussenhal ligt de gastenbadkamer die is uitgevoerd in wit marmer.

De tweede tussenhal biedt aan de rechterzijde toegang tot de derde gastenkamer. Deze is aan weerzijden voorzien van een kastenwand met schuifdeuren over de volle breedte. Aan de linkerzijde bevindt zich de toiletruimte die, evenals de gastenbadkamer, is uitgevoerd in wit marmer.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 05521
Adres:

Rubenslaan 18
WEERT

 
Vraagprijs: € 675.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: bungalow
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1989
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 890 m²
Woonoppervlakte: 210 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 36 m²
Inhoud woning: 735 m³
 
Kenmerken  
Object: buitenzwembad • garage voor meerdere auto's
Omgeving: aan rustige weg • in bosrijke omgeving • nabij bossen • nabij golfbaan • nabij natuurgebied • privacy gelegen

Bijlagen in PDF-formaat:


Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:





Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):




Dwars Makelaars
Adres:

Emmasingel 5
6001BA WEERT

Contactpersoon: R.F.M. Dwars
Telefoon: 0495-537599
Telefax: 0495-537564
Website: www.dwarsmakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:






– Het object ligt midden in 'bungalowpark' Weert – Rubenslaan ligt in een groen en bosrijk gebied vraagprijs: € 675.000,- k.k. Rubenslaan 18, WEERT