Op riant perceel en in een van de mooiste lanen van Teteringen gesitueerd een uitermate karakteristieke royale vrijstaande villa met inpandig bereikbaar multifunctioneel bijgebouw, 2 garages, oprit voor meerdere voertuigen en een prachtige onder architectuur aangelegde en volop privacybiedende tuin op het zuiden.

Deze voormalige dokterswoning is ontworpen door architect Wiercx in Delftse schooltijd.

Begane grond:
Entree/hal, afmeting ca. 5.20 x 2.00 m., met eiken parketvloer, vide, trapopgang, portaal met toegang tot de woonkeuken, toiletruimte met zwevend toilet en fonteintje, garderobe, toegang tot kelder en living. Kelder, hoogte ca. 1.82 m., bestaande uit een provisiekelder, afmeting ca. 2.00 x 2.80 m., en een wijnkelder, afmeting ca. 2.00 x 2.15 m. Sfeervolle en tuingerichte living, afmeting totaal ca. 64 m², met eikenvloer, zandsteenschouw met openhaard, boekenmeubel, 3 maal openslaande tuindeuren, convector en dubbele deur naar de woonkeuken. Royale woonkeuken, afmeting ca. 3.70 x 5.80 m., met eikenvloer, convectorput en schuifpui naar de tuin. De lichte L-vormige inrichting met hardsteen aanrechtbladen bestaat onder andere uit 2 roestvrijstalen spoelbakken, koelkast, vaatwasmachine, afzuigschouw, close in boiler en een 6-pits fornuis.

Multifunctionele ruimte:
Vanuit de woonkeuken verkrijgt u toegang tot de voormalige praktijkruimte. Deze multifunctionele ruimte beslaat totaal circa 58 m² (exclusief garage circa 26 m²) en is als volgt ingedeeld:

Via eigen entree aan de voorzijde is bereikbaar de hal/gang, afmeting ca. 5.90 x 1.30 m, met plavuizenvloer, toegang tot achtertuin, toiletruimte, afmeting ca. 1.20 x 0.90 m., met toilet en fonteintje. Vanuit deze centrale gang zijn toegankelijk de werkkamer, afmeting ca. 2.45 x 3.07 m., gelegen aan de voorzijde (voormalige achtkamer). Bijkeuken/berging, afmeting ca. 2.74 x 2.20 m en 1.00 x 1.60 m., met aansluitpunt ten behoeve van wasapparatuur, opstelling gas, cv-unit en loopdeur naar de garage; garage, afmeting ca. 8.60 x 3.08 m, voorzien van elektra en vliering alsmede een loopdeur naar de tuin. Tussenkamer, afmeting ca. 3.00 x 4.61 m. Royale tuingerichte studeerkamer, afmeting ca. 4.50 x 4.60 m. met vaste wastafel en boekenkast. Bovenstaand gedeelte biedt veel gebruiksmogelijkheden! Bijvoorbeeld kantoor/praktijk aan huis, het verbouwen tot slaapvertrekken op de begane grond, inwonende ouders, au-pair enzovoorts.

Eerste Verdieping:
Overloop/vide, afmeting ca. 2.00 x 6.50 m., met vaste kast en toiletruimte met zwevend toilet en fonteintje. Vanuit deze overloop toegang tot:
Slaapkamer I, afmeting ca. 3.50 x 3.58 m., gelegen aan de achterzijde met vaste kast en vlizotrap naar bergzolder. Slaapkamer II, afmeting ca. 3.50 x 3.00 m., gelegen aan de achterzijde met vaste kast. Slaapkamer III, afmeting ca. 2.20 x 3.50 m., gelegen aan de achterzijde. Slaapkamer IV, afmeting ca. 3.50 x 3.58 m., gelegen aan de achterzijde. Badkamer, afmeting ca. 2.00 x 2.45 m., gelegen aan de voorzijde voorzien van ligbad met thermostaatkraan en vaste wastafel. Badkamer, afmeting ca. 2.00 x 2.57 m. en 0.90 x 1.91 m., gelegen aan de voorzijde voorzien van douche met thermostaatkraan en dubbele vaste wastafel in meubel met hardsteenblad.

Bergvliering:
Middels een vlizotrap is een bergvliering toegankelijk. Nokhoogte circa 1.30 m!

Tuin:
De schitterende onder architectuur aangelegde achtertuin is gelegen op het zuiden, kent een gazon, diverse volwassen hagen en borders. Een oase van rust en privacy.

Algemeen:
Deze prachtige villa met haar vele woon- en gebruiksmogelijkheden is gesitueerd op een steenworp afstand van de dorpskern van Teteringen. Een dorp wat in 1997 werd geannexeerd door Breda. Teteringen kent 5.623 inwoners en is gelegen tussen de steden Breda en Oosterhout. Het dorpse karakter is ondanks de annexatie bewaard gebleven. De ligging ten opzicht van scholen, sportfaciliteiten, bossen en het lommerrijke achtergebied alsmede uitvalswegen is uitstekend te noemen. De Kerkstraat is een laan met bijna monumentaal te noemen bomenstand en kent uitsluitend vrijstaande (villa) bebouwing. Een van de meeste fraaie lanen van het dorp ▪ De villa werd in opdracht van Dr. Th. Mol ontworpen door de Bredasche architect B.G.P. Wiercx in Delftse schoolstijl. De huidige eigenaren kochten het aan in 1985 waarna een complete renovatie volgde ▪ Het object is door de jaren heen keurig onderhouden. In 2004 werd de living geheel in stijl van het woonhuis met ruim 18 m² uitgebouwd ▪ De onder het perceel gelegen olietank is gesaneerd ▪ Aangezien de woning ouder is dan 60 jaar zal in de NVM koopakte de Algemene Ouderdomsclausule worden opgenomen.

Deze brochure is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 05465
Adres:

Kerkstraat 10
TETERINGEN

 
Vraagprijs: € 849.000,- k.k.
Verkoopstatus: verkocht
 
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1952; 1985; 2004
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 1.420 m²
Woonoppervlakte: 230 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 41 m²
Inhoud woning: 900 m³
 
Design  
Architect: B.G.P. Wiercx
 
Kenmerken  
Object: garage • open haard
Omgeving: aan rustige weg • beschutte ligging • in bosrijke omgeving • privacy gelegen

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Biemans Makelaardij
Adres:

Heuvel 4
4901KC OOSTERHOUT NB

Contactpersoon: A.M.M.I. Biemans
Telefoon: 0162-472950
Telefax: 0162-423713
Website: www.biemansmakelaardij.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Teteringen, op toplocatie – Vrijstaande villa vraagprijs: € 849.000,- k.k. Kerkstraat 10, TETERINGEN