Op een van de rustigste locaties van de binnenstad, in hartje Museumkwartier gelegen, royaal (hoek)herenhuis met een fraaie zonnige tuin en een separate stenen garage. Dit bijzondere monumentale pand is zeer recent volledig casco-gerenoveerd en onder andere voorzien van een volledig nieuwe (geïsoleerde) kap en verkeert bouwkundig in uitstekende staat.

De woning beschikt nog over diverse details uit de oorspronkelijke bouwperiode (stucplafonds, schouwen, binnenluiken, paneeldeuren). De begane grond heeft aan de achterzijde een volledig gerenoveerde zonnige serre. Een object als dit komt slechts zelden op de markt.

Historie
Het oudste gedeelte van het van oorsprong dubbele pand Brigittenstraat 11 en 13 stamt uit ca. 1500. Echter zijn huidige verschijningsvorm heeft het object in 1814 gekregen toen de panden 11 en 13 werden getransformeerd in twee separate herenhuizen. In 2009 is het woonhuis Brigittenstraat 11 opgesplitst waardoor de huidige woning Nieuwekamp 2a is ontstaan. In de bijlage kunt u de volledige boeiende geschiedenis van het woonhuis bekijken.

Begane grond
Entree, ruime luxe eetkeuken (5, 50 x 5,40 m) met hoge kwaliteit inbouwapparatuur waaronder vaatwasser, oven, stoomoven, professioneel fornuis en een wijnklimaatkast. Ook bevindt zich in de keuken een schouw. Vanuit de keuken die met de originele schuifdeuren afgesloten kan worden komt men in de lichte woonkamer (6,95 x 5,40 m) met een open haard. Zowel de woonkamer als de eetkeuken beschikken nog over een antieke massieve visgraatparketvloer. Wat deze ruimtes extra bijzonder maakt is de combinatie van ruimte, zeer hoge plafonds en een prachtige lichtinval. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de serre (5,40 x 2,50 m) met terazzo-vloer en schuifdeuren naar de zonnige tuin (ca. 140 m²). Vanuit de tuin is de garage (17 m²) toegankelijk.

1e verdieping
Vanaf de overloop zijn de twee kamers en een toilet toegankelijk. De voorkamer (4,80 x 4,20 m) met schouw grenst aan een open keuken met inbouwapparatuur. Vanuit deze kamer toegang tot de separate badkamer met ligbad en wastafel. De royale, zeer zonnige achterkamer (5,40 x 7,00 m) heeft een hoog plafond en een fraaie schouw.

2e verdieping
Zeer grote zolder met twee dakkapellen, een voorkamer, een achterkamer met dakkapel en uitzicht op de tuin, toilet. Deze etage biedt vele mogelijkheden, er kunnen diverse vertrekken gerealiseerd worden.

Bijzonderheden
▪ Aanvaarding in overleg.
▪ De woning wordt geleverd zonder energielabel.
▪ Pand is voorzien van mechanische ventilatie.
▪ Rijksmonument (rapport Monumentenwacht ter inzage).


♦ ♦ ♦
Objectcode: 05358
Adres:

Nieuwkamp 2 a
UTRECHT

 
Vraagprijs: € 930.000,- k.k.
Verkoopstatus: verkocht
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: hoekwoning
Bouwjaar/-periode: 1814
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 587 m²
Woonoppervlakte: 262 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 16 m²
Inhoud woning: 1.123 m³
 
Kenmerken  
Object: garage • open haard • serre of oranjerie
Omgeving: aan rustige weg • in stadscentrum • nabij openbaar vervoer • nabij winkels

Bijlagen in PDF-formaat:


Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Waltmann Makelaars
Adres:

Maliebaan 71
3581CG UTRECHT

Contactpersoon: W.D. Bentum
Telefoon: 030-2313035
Telefax: 030-2312374
Website: www.waltmann.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Op rustige locatie in de binnenstad – Rijksmonument met zonnige tuin en garage vraagprijs: € 930.000,- k.k. Nieuwkamp 2 a, UTRECHT