Meertenhof – van oudsher lokaal bekend onder de benaming ‘Maertenhof’ – bestaat uit in totaal drie bij elkaar behorende eenheden: een luxe villa, een professionele manege, alsmede een representatieve loft die is gerealiseerd in één van verdiepingen van manege.

Het geheel ligt op een natuurlijk begroeid terrein van circa zes hectare grootte. Vanaf de openbare weg leidt een lange oprijlaan met aan weerszijden eeuwenoude kastanjebomen naar het complex. Die groene omgeving wordt op het terrein zelf voortgezet met een rijke schakering aan fruitbomen die te midden van omheinde weilanden staan.

Zowel de villa als het loftappartement verkeren, na omvangrijke architectonische aanpassingen en verbouwingen sedert 2010, in een perfecte staat van onderhoud.

Het manegedeel is in dezelfde periode eveneens volledig voorbereid op een metamorfose in exploitatie; de overdekte rijbak van olympisch formaat is reeds operationeel en de verdere planning is tot in detail uitgewerkt. Deze vormt de onderlegger van de reeds ingezette vergunningaanvraag.

Door de functionele driedeling van het vastgoed is de presentatie ook als zodanig opgesteld. Navolgend treft u respectievelijk een nadere omschrijving aan van de villa, van manege Meertenhof, en van het loftappartement.

Villa Meertenhof
Het perceel van Meertenhof heeft een grootte van circa zes hectare. De oprijlaan eindigt in een ruime parkeerplaats met aan de rechterzijde de manege met stallingen waartoe tevens het inpandige loftappartement behoort.

Aan de linkerzijde – zodanig afgeschermd van het zakelijk deel van het vastgoed dat privacy er optimaal gegarandeerd is – ligt deze villa. Hij heeft een hoofdbouw die in totaal uit drie woonniveaus bestaat: het souterrain, de begane grond en de eerste verdieping.

Aan de rechterzijde bevindt zich een lagere vleugel met drie garages. Eén ervan doet momenteel dienst als royale bijkeuken annex wasruimte. De totale inhoud van de villa bedraagt circa 2.700 m³.

Begane grond
Villa Meertenhof heeft twee entrees, waarvan er één voor de bewoners zelf is en rechtstreeks toegang biedt tot de inpandige lift. De representatieve hoofdentree leidt naar de centrale ontvangsthal met aan de linkerzijde de living, aan de rechterzijde de masterbedroom annex -badkamer, en in het midden de toegang tot de vleugel met de leefkeuken en eetkamer.

De living bestaat feitelijk uit twee gedeeltes. Opmerkelijk is de halfronde wand aan de achterzijde en de uitgestrekte raampartijen aan weerzijden. Aan de ene zijde bieden deze een fenomenaal vrij uitzicht over de omringende paardenweides, aan de andere zijde geven zij een blik op het zwembad annex terras.

De masterbedroom aan de overzijde van de hal heeft een uitgebreide kastenwand die twee muren beslaat en biedt toegang tot de privé-badkamer van de eigenaren. Deze is van alle comfort voorzien, heeft een grote Zweedse houten ton voor een koudwaterbad, alsmede een stortdouche die is voorzien van een ingebouwd en spatwaterdicht solarium. Alle gebruikte sanitair – zowel hier als in de overige ruimtes van de villa – is van Villeroy & Boch.

Het zitgedeelte wordt visueel van de keuken gescheiden door een open haard, heeft een grote kastenwand waarin naast een flatscreen televisie
– op ooghoogte ingebouwd – tevens op harmonieuze wijze een oven, stoomoven en magnetron zijn verwerkt. Alle vloeren op de begane grond zijn uitgevoerd in een exclusieve, keramische tegel.

De keuken annex zitkeuken is het feitelijke ‘hart’ van de villa. Ook hier zijn de indeling en opzet gericht op praktisch gebruikscomfort in zijn meest complete vorm. Alle apparatuur in de keuken is van Siemens – waartoe onder meer een keramische kookplaat in het kookeiland met geïntegreerde teppanyaki-bakplaat behoren, alsmede een vrieskast en aparte ijsblokkenvriezer.

1e verdieping
De plattegrond van de eerste verdieping heeft een indeling met drie ruim bemeten slaapkamers – elk van zo’n 40 vierkante meter grootte –, een kantoorruimte en een luxe gastenbadkamer met inloopdouche en ligbad. Deze gastenbadkamer is in dezelfde stijl uitgevoerd als de hoofdbadkamer en eveneens voorzien van sanitair van Villeroy & Boch. Boven de drie garages heeft de eerste verdieping een multifunctionele atelier-werkruimte van ongeveer 80 vierkante meter. De daglichttoetreding is er optimaal door de ruim bemeten raampartijen aan beide zijden.

Souterrain
Vanuit de pantry naast de voorraadkamer – waar tevens de private voordeur op uitkomt – voert een spindellift naar de kelder, en naar de eerste verdieping. Deze kelderruimte is aan de ene zijde getransformeerd in een kelderbar en heeft een centraal geplaatste open haard.

Naast dit sociale ontspanningsgedeelte is een multifunctionele ruimte vormgegeven die onder meer geschikt is als huisbioscoop. Deze ruimte sluit op zijn beurt weer aan op een inpandige Finse sauna, een separate infrarood-sauna, alsmede een stoomunit van Cleopatra. Een los geplaatste neveldouche en dompelton completeren het geheel. Het tegelwerk is hier uitgevoerd in een handbewerkte, ruwe natuursteen.

De tuin en het zwembad
De tuin rondom de villa kent een optimale privacy. Het zwembad is centraal geplaatst in het terras en heeft een afmeting van acht bij vier meter. Samen met het naastgelegen tuinhuis, dat buiten de filterinstallatie tevens een comfortabel uitgevoerde douchegroep omvat, vormt het een functionele eenheid.

Manege
De manege bestaat uit een grote binnenmanege – in formaat 35 x 70 meter – en is tot op heden voornamelijk in gebruik als Reining Center (Amerikaanse dressuur). Door de hoge eisen die hier op internationaal niveau aan worden gesteld, is de inrichting van de overdekte binnenbak dienovereenkomstig. Hij is daardoor uitermate geschikt voor hippische concoursen in talloze categorieën.

Meertenhof biedt inpandig stalling aan 40 paarden, de boxen zijn momenteel gelijkelijk verdeeld tussen merries en hengsten. Aanpalend aan het gebouw bevinden zich diverse omheinde paddocks voor merries met veulens en een stapmolen voor zes merries (of drie hengsten). Het uitgestrekte terrein rond de manege is onderverdeeld in diverse weides die alle van professionele omheining zijn voorzien.

In het midden van de inpandige stallenreeksen, en nabij de ingang naar de manege, bevinden zich een zadelkamer, een kantine en een sanitaire groep met douchegelegenheid die tevens geschikt is voor minder-validen. Direct naast de rijbak in de binnenmanege is een paardensolarium ingericht en ruimte gereserveerd voor het stallen van technisch materieel.

Het voorste deel van de manege – met onder meer horeca- en vergader-accommodaties – dateert uit het begin van de jaren tachtig en is in zijn huidige, gestripte vorm in basis gereed gemaakt voor de exploitatieplannen.

Aan de achterzijde is het manegeterrein voorzien van een aparte uitgang, slechts toegankelijk in geval van calamiteiten.

Recent (2016) is er een overdekte rijhal bijgebouwd van 60 x 30 meter,
zijn er lantaarnpalen geplaatst en is er een ondergrondse opslag voor water aangelegd. Tevens is de horecagelegenheid voorzien van keukenfaciliteiten, een separate spoelkeuken en is er een terras aangelegd. Het jaar 2017 is reeds volgeboekt met reiningwedstrijden en naar alle verwachting zal het EK Reining 2018 in Meertenhof in Grathem gaan plaatsvinden. Mede om die reden vinden nog steeds veranderingen plaats aan het manegedeel of wordt er bijgebouwd.

Loft-appartement
Aan een van de beide korte zijden van de manege is op de tweede verdieping een luxe appartement gerealiseerd. Evenals de villa – waar het casco volledig van werd gestript – is ook dit ‘loftappartement’ complete nieuwbouw.

Zijn lengte beslaat de complete breedte van de manege en met een eigen breedte van ongeveer 13 meter komt het totaal beschikbare vloeroppervlak uit op circa 350 vierkante meter.

Het grondplan van het appartement kent een driedelige opzet: een voorste deel dat aan de zijde van de manege ligt, vervolgens een middendeel, en ten slotte het derde en achterste deel dat uitkijkt over de landerijen.

Het deel dat aan de zijde van de manege ligt, is onderverdeeld in een keukenunit – compleet uitgevoerd met keramische kookplaat, inbouwoven, magnetron en vaatwasser (Siemens) – een centraal gelegen eetkamergedeelte en een luxe badkamergroep.

Het middendeel van het appartement omvat een grote hal met aan weerszijden twee forse slaapkamers. Het derde en buitenste deel herbergt een grote living en een separate, derde slaapkamer.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 05339
Adres:

Baexemerweg 40
GRATHEM

 
Vraagprijs: € 2.800.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: landgoed
Type woning: vrijstaande woning
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 59.267 m²
Woonoppervlakte: 1.544 m²
Inhoud woning: 2.700 m³
 
Kenmerken  
Object: bioscoop • buitenzwembad • garage voor meerdere auto's • gastenverblijf • lift • manege binnenbak • manege buitenbak • open haard • paardenstallen • sauna • souterrain
Omgeving: aan weilanden • landelijk gelegen • nabij bossen • nabij golfbaan • nabij natuurgebied • nabij openbaar vervoer • nabij ruiterpaden • nabij snelwegen • nabij winkels • privacy gelegen • vrij uitzicht

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Van Cromvoirt Makelaars
Adres:

Minderbroederssingel 669
6041KH ROERMOND

Contactpersoon: L.H.B.J. Heunen
Telefoon: 0475-333533
Telefax: 0475-319110
Website: www.vancromvoirt.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Grathem, Midden-Limburg – Meertenhof, luxe villa met professionele manege vraagprijs: € 2.800.000,- k.k. Baexemerweg 40, GRATHEM