Op markante locatie aan de rand van het lommerrijke dorp Glimmen gelegen imposante villa genaamd 'De Brinkkamp'.

Deze unieke villa is gebouwd omstreeks 1920 naar ontwerp van de in Groningen werkzame architect A.R. Wittop Koning en ligt op een perceel van ruim 8.000 m². Het schitterende pand, dat de status van rijksmonument heeft, is altijd goed onderhouden en heeft zowel binnen als buiten haar originele indeling en uitstraling behouden en is bovendien rijk gedetailleerd.

Door de bijzondere vlinderplattegrond hebben alle vertrekken een optimaal contact met de riante tuin, waarin een aantal prachtige monumentale bomen en grote rododendrons staan. Blikvanger is de meer dan 100 jaar oude linde aan de voorzijde van het huis.

Begane grond
Entree met originele groengeglazuurde wandtegels en toegang naar de centrale hal, alsmede een ruime werkkamer met originele schoorsteenpartij met kachel. Via de hal betreedt men een royale woonkamer met balkenplafond en deuren naar het terras aan de voorzijde. De woonkamer bevat twee ingebouwde vitrinekasten en is gelegen tussen de werkkamer en de eetkamer, die elkaars spiegelbeeld zijn. De drie vertrekken hebben een houten parketvloer en zijn onderling met dubbele glazen deuren verbonden tezamen zijn deze vertrekken circa 70 m². De eetkamer staat via een klein zithoekje met originele ingebouwde vitrinekast en een doorgang met ingebouwde bergkasten in verbinding met de ruime keuken (13 m²), met bijkeuken (6 m²) en achteringang. De keuken is tevens toegankelijk vanuit de centrale hal. In de hal bevindt zich een toilet, de toegang tot de kelder (ca. 12 m²) en de trap naar de eerste verdieping. Ramen en deuren op de benedenverdieping zijn voorzien van houten luiken aan de voorzijde en bij de keuken aan de achterzijde.

Verdieping:
Ruime overloop met houten vloerdelen. Aan beide uiteinden liggen twee zeer ruime slaapkamers (ca. 20 m²) voorzien van houten inbouwkasten. Daartussen bevinden zich twee kleinere slaapkamers van 10 en 8 m², een zolderkamer (12,5 m² eventueel te verbouwen tot vijfde slaapkamer of werkkamer), een badkamer (2,3 x 3,5 m) en een apart tweede toilet.

Bijgebouwen
Aan het eind van de oprit staat een dubbele vrijstaande garage. Achter het huis bevindt zich een schuurtje dat geschikt is als fietsenberging en tuingereedschap. De algehele staat van onderhoud is goed, het rieten dak is in 2000 geheel vernieuwd.

Omgeving
Glimmen ligt tussen Assen (ongeveer 20 km) en Groningen (ongeveer 10 km) en behoort tot de gemeente Haren. In de omgeving is veel natuurschoon, zoals de Appelbergen, het Noordlaarderbos en het Quintusbos. Verder zijn het Paterswoldsemeer en het Zuidlaardermeer op fietsafstand (beide ongeveer 5 km afstand). Het natuurgebied de Drentsche Aa ligt op enkele autominuten.

Kortom: uniek aanbod op een buitengewoon fraaie groene woonlocatie!


♦ ♦ ♦
Objectcode: 05164
Adres:

Rijksstraatweg 77
GLIMMEN

 
Vraagprijs: € 995.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1922
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 8.067 m²
Woonoppervlakte: 240 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 50 m²
Inhoud woning: 930 m³
 
Design  
Architect: A.R. Wittop Koning
 
Kenmerken  
Object: garage voor meerdere auto's • rietenkap • rijksmonument • wijnkelder
Omgeving: beschutte ligging • vrij uitzicht

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Verver Jet Winters Makelaars
Adres:

Rijksstraatweg 26 a
9752AE HAREN GN

Contactpersoon: M. Zeldenrust
Telefoon: 050-5340515
Website: www.ververjetwinters.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Het lommerrijke Glimmen – Villa 'De Brinkkamp' vraagprijs: € 995.000,- k.k. Rijksstraatweg 77, GLIMMEN