Zeer fraaie, goed onderhouden 17e-eeuwse (woon)boerderij die in 2004 sfeervol is verbouwd met behoud van veel karakteristieke stijlelementen. De prachtige samengestelde kap is rietgedekt. Deze T-boerderij is door de gemeente Oosterhout geregistreerd als ‘gemeentelijk monument’. Dit schitterende object heeft een ‘voorhuis’ (in gebruik als gastenverblijf) en een ‘achterhuis’. Verder een traditioneel vrijstaand bakhuisje en een functionele Vlaamsche schuur, beide uitgerust met de originele houten dakconstructie, gedeeltelijk gedekt met riet en oud-Hollandse dakpannen. Rondom de woonboerderij bevindt zich een royale, fraai aangelegde en goed onderhouden tuin. Dit mooie geheel is gelegen in het gemoedelijke dorp Oosteind op minder dan 10 minuten van het centrum van Oosterhout en slechts 15 minuten autorijden van de gezellige bourgondische stad Breda.

Voorhuis
Met heel veel mogelijkheden, bijvoorbeeld 2 generaties bewoning, kantoor aan huis, gastenverblijf, atelier, enz.

Begane grond
Entree met meterkast welke toegang biedt tot een sfeervolle woonkamer, afmeting circa 7, 00 x 4,50 m, met een prachtige authentieke schouw met antieke tegels en op de vloer een plateau van plavuizen. De woonkamer staat in open verbinding met de keuken, voorzien van een keukenblok met granito aanrechtblad. Op de vloer rode handgevormde onverglaasde plavuizen. Grenzend aan de keuken is de opkamer bereikbaar met daaronder de provisiekelder. Vanuit de woonkamer is ook de zitkamer annex slaapkamer bereikbaar, afmeting circa 6,50 x 4, 50 m, met een traditioneel stookpunt. De badkamer is voorzien van ligbad, toilet, vaste wastafel en een aparte douche. De entree, woon- en zit-slaapkamer hebben een traditionele houtenvloer, en het originele balkenplafond. Alle wanden in boerenpleisterwerk kleur wit.

1e verdieping
Een grote overloop met zicht op de authentieke dakconstructie en schouwschoorsteen, een betegeld toilet en 4 ruime slaapkamers elk v.v. vaste wastafel. Afmeting slaapkamer 1, circa 4,20 x 3,00 m. Afmeting slaapkamer 2, circa 6,00 x 3,30 m. Afmeting slaapkamer 3, circa 6,00 x 3,00 m. Afmeting slaapkamer 4, circa 3,00 x 3,00 m.

Achterhuis
Begane grond
Zijentree hal (16 m²) met rode handgevormde onverglaasde plavuizen, gestuukte wanden met fijn schuurwerk. Deze ruimte biedt ook toegang naar het voorhuis/guesthouse. De sfeervolle royale living (95 m²), is voorzien van een lichte natuurstenen vloer, v.v. vloerverwarming, wanden in fijn schuurwerk, balkenplafond, antieke zandstenen schouw v.v. gashaard met open vuur (’t Achterhuis Udenhout), tuindeuren, naar het zijterras en tuindeuren naar het achterterras. Door het grote aantal ramen is er veel lichtinval en veel zicht op de tuin. De semi-open keuken (26 m²), is uitgerust met een moderne keukeninrichting bestaande uit werkplek met kookplaat en afzuigkap, een spoeleiland v.v. vaatwasmachine, en (hoog)kastenblok met oven en magnetron, koel-vriescombinatie. Verder in de keuken een sfeervolle hoek met een authentieke waterput en een deur naar de tuin. Een aparte hal (8 m²) waaraan het toilet (3,25 m²) en een moderne stalen trappartij is gesitueerd.

1e verdieping
Deze is geheel belegd met lichtgekleurd laminaat. Een grote overloop met vaste (hang-leg) kastenwand lengte 5 m, een cv-ruimte met opstelling van de Nefit cv-combiketel en centrale afzuiging. (Ouder)slaapkamer 1 met inloopbadkamer (26 m²) v.v. grote inloopdouche met spatscherm en dubbele wastafel. Slaapkamer 2 (16 m²). Slaapkamer 3 (16 m²). Separaat een 2e badkamer (10 m²) v.v. douche, toilet en wastafelmeubel.

Bijgebouwen
Authentieke ‘Vlaamsche schuur’ afmeting circa 13,00 x 11,00 m, met hoge toegangsdeuren en een zijdeur, gepotdekselde buitenzijde, binnen v.v. voorzetmuren, nieuwe betonvloer en originele dakconstructie. Het geheel is riet- en deels pannengedekt. Het vrijstaande authentieke bakhuisje afmeting circa 4,30 x 4,60 m met een inpandige schouw en een uitdruipbak, heeft steens gebouwde buitenmuren en is gedekt met oud-Hollandse dakpannen op een traditionele dakconstructie.

Buitenterrein
Inrit met plaats voor meerdere auto’s. Rondom de boerderij ligt een fraaie tuin. Deze tuin is begrensd door een hoge beukenhaag en is ingericht met grasvlakken, buxus plantvlakken, groenborders, verschillende fruitbomen en diverse terrassen.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 05079
Adres:

Provincialeweg 51
OOSTEIND

 
Prijs: € 779.000,-
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: woonboerderij
Type woning: vrijstaande woning
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 1.510 m²
Inhoud woning: 1.375 m³
 
Kenmerken  
Object: garage voor meerdere auto's • gastenverblijf • open haard
Omgeving: beschutte ligging • landelijk gelegen • nabij golfbaan • privacy gelegen

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Biemans Makelaardij
Adres:

Heuvel 4
4901KC OOSTERHOUT NB

Contactpersoon: A.M.M.I. Biemans
Telefoon: 0162-472950
Telefax: 0162-423713
Website: www.biemansmakelaardij.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Oosteind – Zeer fraaie, goed onderhouden woonboerderij prijs: € 779.000,- Provincialeweg 51, OOSTEIND