Wonen/werken/recreëren in Goirle, de meest aantrekkelijke gemeente van Midden-Brabant in het meest spraakmakende huis van het centrum.
Midden in dit vriendelijke dorp staat deze voormalige fabrikantenvilla ‘Huize Stella” omgeven door een onder architectuur aangelegde tuin op een perceel van 650 m2.
Deze villa, gebouwd aan het einde van de Belle Epoque, is door haar authenticiteit zeer bijzonder te noemen. De huidige eigenaar heeft de afgelopen jaren op zeer verantwoorde wijze onderhoud gepleegd met inachtneming van de originaliteit van dit meer dan bijzondere familiehuis dat op alle fronten getuigt van het rijke verleden der textielbaronnen. Mede daardoor is de staat van onderhoud zondermeer goed te noemen. Alle, bij de restauratie, gebruikte materialen zijn authentiek en benadrukken de liefde en de eerbied voor dit Rijksmonument.
De villa is gebouwd in 1901/1902 naar een ontwerp van W.F.J.H. Bouman (ontwerper van o.a. Villa Blanca aan de Tilburgseweg in Goirle). Hij liet zich inspireren door de Jugendstil, een kunstrichting die in die jaren wereldwijd furore maakte. ‘Huize Stella’ is daarvan een van de eerste voorbeelden.
Naast bewoning kan de villa volgens het huidige bestemmingsplan ook voor zakelijke doeleinden zoals o.a. kantoor ingericht worden.
Daarnaast mag in de villa een Bed and Breakfast gerealiseerd worden.


MONUMENTALE VILLA IN HET CENTRUM VAN GOIRLE * ONTWERP VAN W.F.J.H. BOUMAN.
VILLA MET EEN UNIEKE SFEER EN EEN AUTHENTIEK KARAKTER * DICHTBIJ ALLE DENKBARE VOORZIENINGEN

LOCATIE

GUNSTIGE LIGGING
In de media werd het breeduit vermeld: “ Goirle, de meest aantrekkelijke woongemeente van Midden-Brabant ”!
‘Huize Stella” ligt in het centrum van Goirle, dat grenst aan de stad Tilburg. Vanuit Goirle bent u binnen luttele minuten in het centrum van deze bruisende stad. Tilburg en Goirle hebben beide een breed aanbod van faciliteiten op het gebied van cultuur, sport en winkelen. De centrale ligging in Midden-Brabant staat garant voor natuur: In de nabije omgeving liggen diverse bos- en heidegebieden. Ook treft u er een drietal, voor het publiek toegankelijke, landgoederen aan.
De villa ligt dichtbij het vrijetijds- en studiegebied Stappegoor, met de Fontys Hogeschool, en het ROC. Zwembad, schaatsbanen, bioscoop en het Willem ll-voetbalstadion liggen in de directe nabijheid. Op loopafstand van de villa bevinden zich een basisschool en het Dr. Mollercollege.
Een gezondheidscentrum en het St. Elisabethziekenhuis liggen eveneens in de directe omgeving.
Huize Stella staat op een perceel van 650 m2 en biedt ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.
De villa heeft rondom tuin. Deze sfeervolle tuin is in 2010/2011 onder architectuur aangelegd . Het is een tuin met twee terrassen, meerdere gazons en fraaie vaste beplanting. Met één druk op de schakelaar baadt de tuin ’s avonds in een zee van romantisch licht. Aan de achterzijde van het huis bevindt zich een ruime berging.
BEGANE GROND OOK WEL GENOEMD BEL-ETAGE
ENTREE
Via het bordes en de dubbele voordeur betreedt u de vestibule waar vooral de tochtdeuren met glas-in-loodramen beeldbepalend zijn. Achter deze deuren bevindt zich de hal met de imposante trappartij. Het tussenbordes, de hoge plafonds (ruim vier meter), de tegelvloer en het glas-in-lood geven de ontvangsthal allure.
WOONKAMER
De woonkamer bestaat uit een kamer-en-suite en is voorzien van een lichteiken parketvloer in een visgraatmotief met band, dubbele bies en rand. Vanuit de woonkamer is de aan de zijkant van het huis gelegen veranda bereikbaar. Opvallend zijn hier de ruime maatvoering en het originele Jugendstil-hekwerk. De veranda en de eronder liggende berging zijn in 2011 volledig gerestaureerd en in de originele staat teruggebracht.

BIBLIOTHEEK/HERENKAMER
Deze stijlvolle kamer kenmerkt zich door een fraai gestuukt plafond met ornamenten. De originele zwartmarmeren schouw en de tot het plafond reikende boekenkasten maken deze kamer tot een sfeervol geheel.
VERDIEPING
Over de brede, dubbele trap lopend langs vier metershoge glas-in-loodramen komt u op de overloop.
OVERLOOP
Hier bevinden zich de badkamer, drie slaapkamers met toegang tot een balkon met smeedijzeren balustrade, de waskamer en twee grote vaste kasten.
SLAAPKAMERS
De ruime ouderslaapkamer is voorzien van vloerbedekking, stucwerk plafond en houten lambrisering. Via een deur is het balkon boven het bordes te bereiken.
De grote tweede slaapkamer is evenals de ouderslaapkamer voorzien van vaste vloerbedekking. Vier vaste kasten zorgen voor optimale bergruimte. Via twee openslaande deuren betreedt u het balkon dat samen met de eronder gelegen veranda een geheel vormt.
De derde slaapkamer is klein, maar beschikt ook over twee openslaande deuren naar het balkon.
De royale badkamer is voorzien van twee wastafels, een inloopdouche en een tweede toilet. Een grote vaste kast maakt het geheel compleet.
SOUTERRAIN
Vanuit de centrale hal gaat u over twee hardstenen trappen naar deze woonlaag die de sfeer ademt van vervlogen tijden. Dit was in het begin van de vorige eeuw het domein van het personeel. De verschillende authentieke tegelvloeren en de gewelfde plafonds geven een gevoel van intimiteit en geborgenheid. Hier bevindt zich de grote eetkeuken met diverse inbouwapparatuur, zoals: vaatwasser, kooktoestel, afzuigkap en een ingebouwde Amerikaanse koel-diepvriescombinatie. In de keuken bevinden zich drie vaste kasten.

WERKKAMER/LOGEERKAMER
Direct aan de keuken grenst een ruime werkkamer/logeerkamer met de mogelijkheid hier een 2e badkamer te realiseren. Aan- en afvoerleidingen zijn aanwezig.
Verder treft u in het souterrain een wijnkelder aan. De mooiste wijnen vinden hier een plaatsje in een van de vele nissen.
Naast de wijnkelder is een grote kelder/opslagruimte met opstelling van de c.v.installatie. De ketel is in 2005 volledig gereviseerd. In deze ruimte bevinden zich de originele spek- en broodkast.
BIJZONDERHEDEN
-vanwege de gaafheid van het rijke interieur en de zeldzaamheid van de architectuur is deze villa in 2001 aangemerkt als Rijksmonument. Bij onderhoud van de villa biedt het de eigenaar fiscale voordelen.
-de villa is voorzien van een alarminstallatie en een kluis.
-het dak is geïsoleerd en nagenoeg het gehele huis is voorzien van dubbele beglazing.
-een zeer bijzondere woon/werkplek die de moeite van een bezichtiging meer dan waard is.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 05060
Adres:

Kloosterstraat 12
GOIRLE

 
Vraagprijs: € 620.000,- k.k.
Verkoopstatus: verkocht onder voorbehoud
 
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1901
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 650 m²
Woonoppervlakte: 320 m²
Inhoud woning: 1.200 m³
 
Design  
Architect: W.F.J.H. Bouman
 
Kenmerken  
Object: balkon • bibliotheek • open haard • rijksmonument • souterrain
Omgeving: in dorpscentrum • nabij openbaar vervoer • nabij winkels

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Appels Makelaardij
Adres:

Tilburgseweg 88
5051AJ GOIRLE

Contactpersoon: Floor Appels
Telefoon: 013-5349115
Website: www.appels.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Goirle, Noord-Brabant – Monumentale villa met een uniek karakter vraagprijs: € 620.000,- k.k. Kloosterstraat 12, GOIRLE