Te Terheijl (Nietap) staat te koop een schitterend ‘landgoed’. Terheijl ligt 15 km ten zuidwesten van Groningen in de kop van de provincie Drenthe. Op de meest unieke locatie bevindt zich het ‘landgoed’. Het 'landgoed', is via een oprijlaan van 300 m te bereiken, bestaat uit een landhuis, een tweede gebouw, een bijzonder zwembad, vijver, bos en eiland. De combinatie van de ligging in Noord-Drenthe, de natuurlijke bosrijke omgeving, de locatie en haar inrichting en de architectuur van de gebouwen maakt het tot een uniek geheel, met veel privacy. Het totaal aan grond is ruim 2 hectare, bestaande uit een zeer smaakvol aangelegde tuin met uitzicht op een vijver met daarin gelegen een eiland met bos, het geheel is omsloten door een bospad. Alles verkerend in een uitstekende staat van onderhoud.

Het landhuis is een voormalige boerderij, in 1994 bijna volledig herbouwd en geheel nieuw ingedeeld. Het uiterlijk van het landhuis kenmerkt zich door de crèmekleurige muren en het dak van de voormalige deel is met riet gedekt. Het voorhuis is gedekt met donkerblauw satijn glanzende dakpannen. De begane grond kent een bruto oppervlakte van ca. 270 m². De gehele nuttige vloeroppervlakte bedraagt 425 m². Het geheel is in Catalaanse stijl afgewerkt, de wanden en plafonds zijn met wit schuurwerk gestuukt. In het toilet, de keuken en badkamer is crèmekleurig marmer toegepast als wand- en vloerbekleding. Alle overige ruimtes zijn voorzien van stoffen vloerbedekking.

Begane grond woonhuis
Hal, toilet, meterkast, woonkamer, eetkamer, keuken, provisiekast, bijkeuken, trapopgang, tussenhal, badkamer, kleedkamer, slaapkamer, studeerkamer met archiefruimte. De keuken is op maat gebouwd en is voorzien van Atag-inbouwapparatuur. De badkamer biedt de voorzieningen van een douche met drie douchemogelijkheden, een wasunit, een toilet, een bidet en een verlaagd Ucosan-inbouwligbad. De woonkamer heeft een speelse indeling met o.a. een centraal zitgedeelte en een openhaardhoek. De aangrenzende eetkamer ligt 20 cm verlaagd t.o.v. de rest van de begane grond. De open structuur van woonkamer en vide en aangrenzende ruimtes, zowel op de begane grond als op de eerste verdieping geven de indruk van ruimte en rust.

1e verdieping woonhuis
Overloop, omloop, zithoek, vide, twee slaapkamers van respectievelijk circa 12 en 19 m², badkamer voorzien van douchehoek, wastafelmeubel en vrijhangend toilet.

2e verdieping woonhuis
Trap, hal, kastenkamer, logeerkamer. De ruimtes op de tweede verdieping, met uitzondering van trap en hal zijn betimmerd en bevinden zich onder de nok. Het totale volume van de woning bedraagt 1.300 m³ exclusief 250 m³ kruipruimte.

Bijgebouw
Het bijgebouw is in dezelfde bouwstijl opgetrokken als het woonhuis. De muren zijn crèmekleurig en het dak is met riet gedekt. De begane grond kent een bruto oppervlakte van 115 m². De gehele nuttige vloeroppervlakte bedraagt 180 m².

Begane grond bijgebouw
Garage, schuur, werkplaats, stal/berging, Italiaanse kamer, geheel in Toscaanse stijl aangekleed en voorzien van beschilderde panelen met Toscaanse vergezichten.

1e verdieping bijgebouw
Bergzolder, atelier. Het volume van het bijgebouw bedraagt 450 m³.

Zwembad
Het zwembad dateert uit 2002 en bestaat uit twee bassins. Het grote bassin, stroomt over naar een 0,75 m lagergelegen bassin. De bassins beschikken over verlichting. Het zwembad is opgetrokken uit beton, geschilderd met chloorrubberverf, afgewerkt met Franse randstenen en de overloop is bekleed met donkergroen marmer. Het marmer van de overloop absorbeert de zonnewarmte en verwarmt zodoende op natuurlijke wijze het zwembadwater in de zomermaanden tot een aangename temperatuur van 21-27 graden.

Tuin
De tuin kent vier terrassen, grote glooiende gazons, vele borders, paden, sfeerverlichting en heeft een besloten karakter. De tuin en de woonkamer bieden uitzicht op de vijver en het eiland. De vijverafmetingen zijn ongeveer 100 x 80 meter met daarin een eiland van 70 x 50 meter. Het eiland is begroeid met een verscheidenheid aan loof- en naaldbomen.
Het geheel geeft een paradijselijke uitstraling.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 05002
Adres:

Vagevuurselaan 1
NIETAP

 
Vraagprijs: € 1.100.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: landgoed
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1994
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 21.141 m²
Woonoppervlakte: 605 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 180 m²
Inhoud woning: 1.750 m³
 
Kenmerken  
Object: atelier • buitenzwembad • rietenkap • vijver
Omgeving: buiten bebouwde kom • in bosrijke omgeving • privacy gelegen • vrij uitzicht

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Verver Jet Winters Makelaars
Adres:

Rijksstraatweg 26 a
9752AE HAREN GN

Contactpersoon: F.J.S. Olderode
Telefoon: 050-3188900
Website: www.ververjetwinters.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Nietap – Schitterend landgoed vraagprijs: € 1.100.000,- k.k. Vagevuurselaan 1, NIETAP